Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα HDB - Χρηματοδοτικά Εργαλεία

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα HDB

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα αποτελεί συνδετικό κριτήριο στον οικονομικό κύκλο της χρηματοδότησης μεταξύ των προϊόντων και των τραπεζών, αναλαμβάνοντας ένα μέρος του πιστωτικού κινδύνου, διευκολύνοντας την πρόσβαση στη χρηματοδότηση (market gap & market dead).
 
Ο συμπληρωματικός αυτός ρόλος την καθιερώνει ως θεσμική αναφορά για την ανάπτυξη της οικονομίας.
Η Κύρια αποστολή του φορέα είναι η στήριξη των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μέσω της διευκόλυνσης της πρόσβασής τους σε πηγές χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση και την κάλυψη τυχόν δυσλειτουργιών της αγοράς
 
Η   Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – HDB   δημιούργησε μια εφαρμογή αιτημάτων χρηματοδότησης μέσω των προγραμμάτων της όπου συνεργάζεται με όλες τις συνεργαζόμενες τράπεζες και με ταχύτητα και διαφάνεια κάνει αυτόματη ανάλυση δεδομένων  από συνεργαζόμενους φορείς( ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ, Τειρεσίας).
 
Πρόγραμμα  « ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΣΟΥ »
  • Το πρόγραμμα που θα παράσχει στον τραπεζικό δανεισμό σε 60.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι υγιείς και ενήμερες αλλά αποκλείονταν από τις τράπεζες μεγέθους λόγω.
  • Το βασικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις είναι ότι το τμήμα του δανείου που συγκεντρώνεται από την τράπεζα είναι αυτό το αποτέλεσμα με το τελικό αποτέλεσμα του δανείου είναι 40 % χαμηλότερο.
  • Η πλατφόρμα «Know your client»   είναι συνδεδεμένη με την ΑΑΔΕ, τον ΕΦΚΑ και την Τειρεσία ώστε να πιστοποιεί τη φορολογική, ασφαλιστική ενημερότητα και τη φερεγγυότητα των χωρών. Στην ίδια πλατφόρμα οι επιχειρήσεις που υποβάλλουν σε τυποποιημένη μορφή τα επιχειρηματικά τους σχέδια και θα δηλώνουν τις τράπεζες στις τράπεζες που θέλουν να απευθυνθούν ενώ υπάρχουν δικλείδες που αποσκοπούν στην ανταπόκριση των τραπεζών.
Τα προγράμματα που εντάσσονται στο “Know your customer” είναι:
  1. Πράσινα συγχρηματοδοτούμενα δάνεια με μερική επιδότηση του επιτοκίου για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ενεργειακής απόδοσης/μετάβασης καθώς και στην ανάπτυξη ΑΠΕ. Είναι δάνεια 80.000-8 εκατ. Ευρώ με συγχρηματοδότηση 40 % από το πρόγραμμα και 60% από την τράπεζα, και διάρκεια 5-10 χρόνια.
  2. Δάνεια ψηφιακής αναβάθμισης 25.000-1 εκατ. ευρώ με συγχρηματοδότηση 40 % από το πρόγραμμα και 60% από την τράπεζα  και διάρκεια 2-10 χρόνια για ψηφιοποίηση δραστηριοτήτων με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας.
  3. Δάνεια 10.000-1,5 εκατ. ευρώ για κεφάλαιο κίνησης με συγχρηματοδότηση 40 % από το πρόγραμμα και 60% από την τράπεζα , διάρκεια 2-5 ετών με στόχο την αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους και την προστασία των θέσεων.
  4. Δάνεια (DeLFI GF) 50.000-10 εκατ. ευρώ για επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο  με εγγύηση του ταμείου κατά 80 %, διάρκειας έως 10 ετών.
Δείτε όλα τα τρέχοντα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη :
1. Ταμείο Εγγυοδοσίας για Επιχειρήσεις Οπτικοακουστικών Έργων
2. Ταμείο Εγγυοδοσίας HDB – ΤΜΕΔΕ
3. Ταμείο Εγγυοδοσίας Καινοτομίας
4. Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας
5. Επενδυτικά Δάνεια (ΤΕΠΙΧ ΙΙ)
6. Εξοικονομώ – Αυτονομώ
7. Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας
8.  Επιχειρηματική Χρηματοδότηση
9. ΙΣΠΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
 
Για Σύνδεση στην πλατφόρμα KNOW YOUR CUSTOMER by HDB Πάτησε  εδώ.
 

Η εταιρεία e-Επενδύσεις είναι εδώ για να σας ενημερώσει για τα σύγχρονα προγράμματα εγγυήσεων και δανειοδότησης της HDB ώστε να βρούμε μαζί την καλύτερη λύση για την επιχείρησή σας.

 
Αρχεία Προγράμματος του “Know your client”

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ «BUSINESS GROWTH FUND»

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ-I (PDF)

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ-ΙΙ (PDF)

Οδηγός Υποβολής Αιτήσεων στο KYC

Δείτε τα ενεργά προγράμματα

Scroll to Top

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα προγράμματα.