Επιχειρηματικά Σχέδια-Business Plans

Τι είναι το Business Plan ;

Είναι μια περιεκτική απεικόνιση του Επιχειρηματικού σου Μοντέλου(Business model), της Στρατηγικής σου και του Χρηματοοικονομικού σου Πλάνου (financial plan). Τροφοδοτείται κατά κύριο λόγο από το επιχειρηματικό μοντέλο σου, ενώ στη συνέχεια διαθέτει όλα τα στοιχεία του για να σχηματιστεί το χρηματοοικονομικό πλάνο, το οποίο επιστρέφει και ενσωματώνεται σε αυτό.

Το επιχειρηματικό σχέδιο είναι μία από τις σημαντικότερες και πιο απαιτητικές επιχειρηματικές δραστηριότητες για τη δημιουργία μιας νέας οικονομικής μονάδας, την ανάληψη ενός νέου επενδυτικού έργου, τη χαρτογράφηση και το σχεδιασμό των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Γιατί χρειάζεται όμως ένα business plan ;

Ένα καλό business plan θα σε βοηθήσει :

  • Να κάνεις την ιδέα σου πραγματικότητα (start up)
  • Να προσελκύσεις επενδυτές.
  • Να λάβεις τραπεζική χρηματοδότηση.
  • Εξ ορθολογισμός υπαρχουσών πόρων στην επιχείρηση
  • Την αξιολόγηση και επανακαθορισμό της στρατηγικής της επιχείρησης
  • Επιθεώρηση κατάλληλων διορθωτικών ενεργειών, ώστε να υπάρχει συνεχής βελτίωση λειτουργίας της επιχείρησης
  • Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και διόρθωση των αδύναμων σημείων.

Ένα Στρατηγικό – Επιχειρηματικό Σχέδιο, με το κατάλληλο σχέδιο δράσης και την κατάταξη εναλλακτικών σεναρίων, μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας αποκτώντας συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών σας.
Επίσης μια μελέτη βιωσιμότητας (Feasibility Study) διερευνά την οικονομική βιωσιμότητα ενός φορέα για τα πέντε πρώτα χρόνια λειτουργίας μετά την ίδρυση ή μετά την τροποποίηση των δραστηριοτήτων του .

Το επιχειρησιακό σχέδιο περιλαμβάνει κείμενα, γραφήματα και αριθμητικά δεδομένα που αναλύουν τόσο την υφιστάμενη κατάσταση μιας επιχείρησης όσο και τη μελλοντική πορεία της επιχείρησης ή οργανισμών, τους στόχους που τίθενται για τα επόμενα έτη και τους τρόπους με τους οποίους θα επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί, στόχοι τόσο αριθμητικοί όσο και ποιοτικοί.

Συμπερασματικά, το επιχειρηματικό πλάνο αποτελεί και πρέπει να αποτελεί μια σοβαρή υπόθεση. Χρειάζονται γνώσεις, υπομονή και επιμονή. Δεν είναι μια απλή γραφειοκρατική ενέργεια.

Είναι απαραίτητο εργαλείο για να γίνει η ιδέα σας πράξη .

Η εταιρία e-Επενδύσεις αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου την επαγγελματική σχεδίαση και στρατηγική πάσης φύσεως για νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις ανεξαρτήτως κλάδου και μεγέθους.

Επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να καταρτίσουμε μαζί το επιχειρηματικό πλάνο και να σχεδιάσουμε μαζί το μέλλον σας!
Scroll to Top

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα προγράμματα.